joi, 17 noiembrie 2016

Studenții înscriși la universități din București vor putea beneficia de o bursă în valoare de 500 de lei de la Primăria Capitalei, conform unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul General

Bursă de 500 de lei pe lună pentru studenții care învață în București. Care sunt condițiile
Studenții înscriși la universități din București vor putea beneficia de o bursă în valoare de 500 de lei de la Primăria Capitalei, conform unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul General. Este vorba despre implementarea programului „Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti”, aprobată cu 32 de voturi pentru, 10 abţineri şi 5 voturi împotriva.
Programul își propune sprijinirea studenţilor, dar și a persoanelor vârstnice singure şi a copiilor ce provin din familii defavorizate din Capitală. 
Tinerii vor putea beneficia de bursă în schimbul unei prestații sociale destinate seniorilor sau familiilor cu copii.
Primul palier se adresează studenților care locuiesc în gazdă la un cetățean senior, pe care îl ajută la procurarea de medicamente și, o dată, pe săptămână îl ajută să se deplaseze la prieteni sau la un spectacol. În schimbul acestor lucruri, studentul va primi suma amintită, pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea și întreținerea.
Al doilea palier se adresează studenților care fac meditații cu elevi din familii ce nu au posibilitatea să achite cursuri sau o pregătire suplimentară la limbi străine, informatică, română sau matematică.
"Acest proiect s-a concretizat ca urmare a solicitării venite din partea studenţilor, pentru a fi sprijiniţi de Municipalitate în sensul depăşirii unor probleme financiare. Aşa cum ştim, seniorii au nevoie de îngrijire, au nevoie de companie, iar studenţii au nevoie de bani, pentru că nu toţi lucrează, nu toţi provin din familii care au resurse financiare. Am înfiinţat deja o adresă de e-mail unde se pot trimite solicitările pentru a aplica pentru acest program-parteneriat între generaţii, adresa fiind parteneriatintregeneratii@pmb.ro .Studenţii care vor fi incluşi în proiect vor beneficia de o bursă în valoare de 500 lei pe lună, iar bugetul total al proiectului va putea fi anunţat după evaluarea tuturor aplicanţilor. Programul va fi derulat prin Centrul Comunitar Servicii Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucureşti. În acest moment, în Capitala sunt 170.353 studenţi, 130.475 la stat şi 39.878 în mediul privat”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Autoritățile au deja planuri pentru continuarea demersurilor în vederea sprijinirii studenților din București. „În perioada următoare voi veni cu un proiect în fata CGMB prin care studenţii să poate să beneficieze de o bursă pentru achiziţia de cursuri pentru participarea la cursuri de formare profesională şi care să nu fie condiţionată de o prestaţie specială. Acest proiect îl discutam acum cu asociaţiile studenţeşti şi va fi supus la vot la o altă şedinţa CGMB. Ne dorim astfel să nu se creeze senzaţia că vor fi sprijiniţi numai studenţii care au anumite probleme financiare, ci şi cei care vor să fie ajutaţi să se poată perfecţiona. Bucureştiul este cel mai mare centru universitar din ţară, dorim să îi sprijinim pe tineri, aşa cum am făcut-o şi prin faptul că Municipalitatea va construi locuinţe pentru tineri şi locuinţe sociale. Ne dorim ca tinerii  să nu mai plece din ţară, să găsească aici un mediu plăcut şi adecvat”, a mai spus Gabriela Firea.

luni, 14 noiembrie 2016

Competitia Bani pentru scoala ta ofera finantari de pana la 10.000 euro pentru liceele din tara!

A patra editie a competitiei nationale de educatie financiara „Bani pentru scoala ta” a inceput!
Liceenii din Romania pot castiga finantari pentru scolile lor, daca urmeaza un training online gratuit de educatie financiara si e-commerce. La competitie pot participa elevi cu varsta mai mare de 15 ani, dar si absolventi, profesori, parinti si alti sustinatori ai unitatii de invatamant.
Participantii pot opta pentru unul dintre cele doua traininguri disponibile la adresa aceasta BaniIQ si Banii pe net – sau le pot urma pe amandoua in perioada 5 noiembrie–17 decembrie 2016.
Saptamanal, pe site-ul concursului va fi anuntat clasamentul provizoriu al liceelor pe site-ul competitiei.
Fiecare liceu este inregistrat automat in competitie odata cu inscrierea elevilor si sustinatorilor sai in training si acumuleaza EUROpuncte pentru fiecare elev, profesor, parinte sau prieten care urmeaza trainingul online si completeaza testul de verificare a cunostintelor.
Institutia de invatamant cu cel mai mare numar de cursanti va beneficia de un premiu constand intr-o suma in euro egala cu numarul acestora, in limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea scolii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achizitia de echipamente si resurse educationale.
Se vor acorda patru premii: unul pentru scolile mari, in limita a 10.000 de euro, si trei premii pentru scolile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 sustinatori fiecare. Validarea institutiei de invatamant castigatoare va avea loc in perioada 1-3 februarie 2017.
Competitia Bani pentru scoala ta! este organizata de JA Romania si face parte din programele de educatie financiara si e-commerce BaniIQ si Banii pe net, programe de educatie financiara realizate impreuna cu Visa si bancile partenere, ce au ca scop formarea abilitatilor de a administra eficient resurse financiare si de a lua decizii responsabile.
In editia precedenta, peste 25.000 de elevi, profesori, parinti si alti sustinatori au intrat in competitie, unde au avut acces la informatii esentiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investitii si relatia cu banca (trainingul BaniIQ), dar si despre eCommerce, drepturile celor care cumpara online, securitatea in mediul online, taxe si impozite (trainingul Baniipenet).
Castigatoarele editiilor precedente la categoria scoli mari sunt Colegiul National Gheorghe Sincai din Bucuresti, Colegiul National Ion Luca Caragiale din Bucuresti si Colegiul Tehnic Alexandru Roman Alesd din Bihor. La categoria scoli medii sau mici, editiile precedente ale competitiei au fost castigate de Liceul Teoretic Callatis din Constanta, Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea si de Colegiul National Avram Iancu Stei din Bihor.

Mai multe informatii despre competitie, traininguri, premiu si regulament de participare gasiti pe site-ul Bani Pentru Scoala Ta, precum si accesand pagina noastra de Facebook.
Mult succes copii!